Γενικοί Κανόνες

Το Quizy είναι ένα site με κουίζ που δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες του να κερδίσουν πλούσια δώρα με την αξία και τις γνώσεις τους. Ο παίκτης μπορεί να παίξει καθημερινά στα κουίζ της ημέρας και ανάλογα με την επίδοση του να κερδίσει δώρα.

Στο Quizy ο χρήστης μπορεί να συμμετέχει και να διεκδικήσει δώρα δωρεάν.

#Quizy League

Οι χρήστες ανάλογα με τις επιδόσεις τους τις τελευταίες 30 μέρες χωρίζονται αυτόματα απ’ το Quizy σε 3 κατηγορίες: Rookies, Masters, Professors.

Ο χρήστης με τη σύνδεση του κάθε μέρα παίρνει αυτόματα ένα μπόνους (1000 βαθμούς οι Rookies, 900 οι Masters, 800 οι Professors).

Καθημερινά ο χρήστης «μπαίνει» σε Head to Head (μονομαχίες) με τους βαθμούς που έχει και ξεκινάει να παίζει εναντίον άλλων παικτών με στόχο να κερδίσει περισσότερους βαθμούς. Μπορεί να συμμετέχει μέχρι και σε 25 μονομαχίες την ημέρα.

Το Quizy ανάλογα με τη διαθεσιμότητα και τη βαθμίδα που βρίσκεται ο χρήστης (Rookie, Master, Professor) του δίνει τη δυνατότητα είτε να ανοίξει ο ίδιος τη μονομαχία επιλέγοντας κατηγορία είτε να μπει ως δεύτερος αφού έχει μάθει τον αντίπαλό του, την κατηγορία που επιλέχθηκε και το σκορ του αντιπάλου (οι Professors δεν δύνανται να επιλέξουν παιχνίδι και έχουν τη δυνατότητα επιλογής  κατηγορίας έως 5 φορές). Οι 2 μονομάχοι στα Head to Head παίζουν στην ίδια κατηγορία και στις ίδιες 10 ερωτήσεις. Έχουν μόνο μια βοήθεια (50%- 50%), χωρίς μπόνους χρόνου. Για κάθε ερώτηση ο χρήστης έχει στην διάθεση του 10”. Η επιλογή της κατηγορίας γίνεται από μια λίστα 12 τυχαίων κατηγοριών και δεν μπορεί να επιλέξει κάποιος δύο φορές την ίδια κατηγορία.

Κάθε φορά που ο χρήστης ανοίγει μια μονομαχία 200 βαθμοί δεσμεύονται από τη βαθμολογία του. Εάν κερδίσει παίρνει όλους τους βαθμούς που έχουν δεσμευτεί στη μονομαχία των δυο, εάν χάσει οι βαθμοί πηγαίνουν στον αντίπαλο. Εάν η αναμέτρηση έρθει ισόπαλη τότε οι βαθμοί επιστρέφονται και στους δυο μονομάχους. Αν κάποιος χρήστης αποχωρήσει από το παιχνίδι, αυτομάτως κερδίζει ο αντίπαλος και οι βαθμοί μεταφέρονται στον νικητή. Σε περίπτωση που κάποιος χρήστης ανοίξει μια μονομαχία και δεν βρεθεί αντίπαλος αμέσως, η αναζήτηση συνεχίζεται ώσπου να γίνει κάποιο ματσάρισμα. 

Το Quizy ενημερώνει τους χρήστες σε πραγματικό χρόνο για το αποτέλεσμα της μονομαχίας, μόλις αυτή λήξει.

Στη διάρκεια μιας μονομαχίας, ο χρήστης που παίζει 2ος μπορεί να βλέπει το σκορ του προηγούμενου αντιπάλου του καθώς και την απάντηση που εκείνος έδωσε. Η απάντηση του αντιπάλου θα εμφανίζεται με ένα μπλε περίγραμμα γύρω από αυτή.

Εάν η βαθμολογία του χρήστη πέσει κάτω από τους 300 βαθμούς, τότε μπορεί να πάρει τη βοήθεια του FB. Το Quizy θα του δώσει ένα λινκ του παιχνιδιού το οποίο πρέπει να επικοινωνήσει μέσω facebook για να κερδίσει 1000 βαθμούς.

Με το που τελειώνει η μέρα, όποια μονομαχία είναι ανοιχτή και δεν έχει βρεθεί αντίπαλος, ακυρώνεται και οι δεσμευμένοι πόντοι επιστρέφουν στους χρήστες. Η οριστική βαθμολογία βγαίνει μετά το πέρας και της συγκεκριμένης διαδικασίας.

Οι 10 πρώτοι κάθε ημέρας κερδίζουν συγκεκριμένους βαθμούς για τη γενική βαθμολογία του Quizy League:
1ος: 12 βαθμοί
2ος: 10 βαθμοί
3ος: 9 βαθμοί
4ος: 8 βαθμοί
5ος: 7 βαθμοί
6ος: 6 βαθμοί
7ος: 5 βαθμοί
8ος: 4 βαθμοί
9ος: 3 βαθμοί
10ος: 2 βαθμοί

Οι υπόλοιποι που έπαιξαν μέσα στη μέρα κερδίζουν 1 βαθμό. Σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο χρηστών προηγείται βαθμολογικά: α) Ο χρήστης που βρίσκεται σε μικρότερο επίπεδο (πχ. master vs rookie, προηγείται ο rookie) και β) ανάμεσα σε δύο χρήστες του ίδιου επιπέδου προηγείται αυτός που έχει μεγαλύτερη βαθμολογία τις τελευταίες 30 ημέρες.

Οι βαθμοί που κερδίζει κάθε παίκτης καθημερινά προστίθενται στη γενική βαθμολογία του. Νικητής θα είναι αυτός που από την πρώτη μέρα του Quizy League (01/05) έως και την τελευταία (31/05), θα συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς. Σε περίπτωση ισοβαθμίας θα υπολογιστούν οι συνολικοί βαθμοί σε όλα τα παιχνίδια των τελευταίων 30 ημερών και νικητής θα είναι αυτός που έχει τους περισσότερους βαθμούς από τους δύο ισοβαθμούντες. Δώρα επίσης θα κερδίζουν και οι υπόλοιποι 9 που θα συμπληρώσουν την πρώτη δεκάδα.

#Νικητές:

Οι 10 νικητές του Quizy League που θα αναδειχτούν στις 31/5, οφείλουν να απαντήσουν στο email που θα λαμβάνουν από το Quizy όπου θα αναφέρονται τα στοιχεία της διεύθυνσής τους και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας έτσι ώστε να μπορεί να δρομολογηθεί η παραγγελία και αποστολή του εκάστοτε δώρου. Σε περίπτωση που δεν απαντήσουν εντός 15 ημερών χάνουν το δώρο τους.

Για λόγους αξιοπιστίας απέναντι στους υπόλοιπους παίκτες οι 10 νικητές του Quizy League καλούνται να αποστείλουν στο Quizy εντός μίας εβδομάδας από την παραλαβή του δώρου μία φωτογραφία ή ένα ηχητικό μήνυμα στο οποίο να αναφέρουν το ψευδώνυμο τους στο quizy, καθώς και το δώρο που κέρδισαν. Σε αντίθετη περίπτωση το Quizy μπορεί να μην τους επιτρέψει να συμμετάσχουν ξανά στον διαγωνισμό μέχρι την αποστολή του παραπάνω υλικού.

#Περιορισμοί: 

Εφαρμόζονται κάποιοι περιορισμοί έτσι ώστε να δίνεται η ευκαιρία σε περισσότερους χρήστες να κερδίσουν δώρα και το παιχνίδι να είναι πιο ανταγωνιστικό.

  1. Ο χρήστης που είναι πρώτος στη βαθμολογία ημέρας μπορεί να παίξει για τις επόμενες 7 μέρες έως 15 μονομαχίες ανά ημέρα.
  2. Ο χρήστης που έχει κερδίσει την προηγούμενη league μπορεί να παίξει για τις επόμενες 15 μέρες έως 15 μονομαχίες ανά ημέρα.
  3. Ο χρήστης που έχει κερδίσει δύο σερί leagues μπορεί για να παίξει για τις επόμενες 21 μέρες έως 15 μονομαχίες ανά ημέρα.
X
Σύνδεση
Συνδέσου ή κάνε μια απλή και γρήγορη εγγραφή, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ, για να σου στείλουμε το δώρο σου εάν είσαι εσύ ο μεγάλος νικητής του Quizy!

Δημιουργία λογαριασμού

Επαναφορά κωδικού πρόσβασης

*Το email εγγραφής δεν αλλάζει και θα σας ζητηθεί να το επιβεβαιώσετε για να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το Quizy

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.