Τεστ ευφυΐας: Εάν λύσεις τον viral μαθηματικό γρίφο της photo τότε το IQ σου είναι 150

Ερώτηση 1/10

Ερώτηση 1/10

Βοήθειες

Απαντήσεις

Βαθμοί παιχνιδιού

Σωστό:
Σκορ:0
Quizy Blog

Τεστ ευφυΐας: Εάν λύσεις τον viral μαθηματικό γρίφο της photo τότε το IQ σου είναι 150

Πριν σου αποκαλύψουμε τη σωστή απάντηση στον viral γρίφο ευφυΐας αγαπητέ αναγνώστη θα σου δώσουμε λίγο χρόνο να το σκεφτείς ακόμα γιατί η πρώτη απάντηση που σου ήρθε στο μυαλό ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ 1000%.

Και να θυμάσαι επίσης ότι εάν εκτός από υψηλό IQ έχεις και γνώσεις, μπορείς να παίξεις στα κουίζ του Quizy.gr και να κερδίσεις ένα από τα 10 απίθανα δώρα (από Laptop Touchscreen και κινητό Samsung μέχρι διάδρομο γυμναστικής, τηλεόραση, ηλεκτρικό πατίνι και αφυγραντήρα. Δες τα όλα εδώ). «Βρες τον στίχο», «Super League», «Ελληνικός κινηματογράφος», «Ευρώπη», «Γενικές γνώσεις» είναι μόνο κάποιες από τις κατηγορίες που θα βρεις σήμερα. Μπαίνεις, παίζεις και κερδίζεις βαθμούς για να είσαι εσύ ένας από τους 5 μεγάλους νικητές. Μπες, ρίξε μια ματιά εδώ στο παιχνίδι- κόλλημα που παίζουν χιλιάδες αναγώστες. Παίζεις με τους καλύτερους και δείχνεις τι αξίζεις με τις γνώσεις σου (σίγουρα θα βρεις μια κατηγορία που είσαι εσύ καλύτερος απ’ τους άλλους. Έχει πάνω από 100).

Και τώρα που πήρες το χρόνο σου φίλε αναγνώστη ήρθε η ώρα να σου αποκαλύψουμε τη σωστή απάντηση του γρίφου, που είναι φυσικά «1».

Η εξίσωση είναι απλή αν γνωρίζετε τις προτεραιότητες των πράξεων, κάτι που μαθαίνουμε στο δημοτικό. Να λοιπόν μια μικρή υπενθύμιση των σχολικών μας μαθηματικών.

Προτεραιότητα μαθηματικών πράξεων:

1. Παρενθέσεις ( )

2. Δυνάμεις x^2

3. Πολλαπλασιασμός / Διαίρεση

4. Πρόσθεση / Αφαίρεση

Στην περίπτωση του πολλαπλασιασμού και της διαίρεσης ή της πρόσθεσης και της αφαίρεσης, ξεκινήστε από τα αριστερά προς τα δεξιά. Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο τη λύση.

X
Σύνδεση
Συνδέσου ή κάνε μια απλή και γρήγορη εγγραφή, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Δημιουργία λογαριασμού

Επαναφορά κωδικού πρόσβασης

*Το email εγγραφής δεν αλλάζει και θα σας ζητηθεί να το επιβεβαιώσετε για να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το Quizy

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.